Produkter for additiv liqui moly (3)

Olivenoljeanalyse

Olivenoljeanalyse

Les analyser obligatoriske: Et reguleringsdokument fra den europeiske kommisjonen regulerer analysene av olivenoljer: klikk her En olivenolje må oppfylle et visst antall fysikalsk-kjemiske parametere for å kunne merkes som VIERGE EXTRA, VIERGE eller LAMPANTE (uegnet for konsum i EØS). Regelverket 2568/91 av 11. juli 1991, publisert i Den offisielle tidende for de europeiske fellesskapene, gir kriteriene som må overholdes (se diagrammet nedenfor). Laboratoriet LAHN tilbyr de vanlige analysene av olivenoljer: syreindeks, peroksidindeks, UVK-måling (K270 – K232). En såkalt "lampante" olje er uegnet for konsum i EØS. De er ment for oljelamper, derav betegnelsen "lampante". Analysene K232 OG K270 Disse fysikalsk-kjemiske målingene er avslørende for god oppbevaring av olivenoljer.
Tilsetningsstoffer og teksturmidler

Tilsetningsstoffer og teksturmidler

Tykningsmidler, geleringsmidler, syreholdige midler, konserveringsmidler... Det finnes flere kategorier av tilsetningsstoffer som brukes i matindustrien. Det er ofte produkter fra naturlige kilder, som Agar Agar, som er hentet fra forskjellige alger. Essensielle i moderne kreativ matlaging, spesielt molekylær gastronomi, bruker flere fagfolk teksturmidler for å raffinere og bedre kontrollere teksturen i oppskriftene sine. Enkelte tykningsmidler og geleringsmidler kan redusere fett- og glukidekomponenter samtidig som de opprettholder et interessant utseende, tekstur og konsistens i munnen. Alle disse tilsetningsstoffene og teksturmidlene er tillatt i Den europeiske union og er i samsvar med den siste forordningen 1333/2008, som omklassifiserte og evaluerte toksisitet i alle disse produktene. Noen kan være begrenset eller forbudt i enkelte anvendelser.
Nedsenkingsløsning

Nedsenkingsløsning

Acetonfritt nedsenkingsløsemiddelbad. Rist før bruk. Referanse: IT10/SO0005